Desher

Bjunter Desher van het Zuweland. Vader KD's Hunter v.d. Amandelgaard en Moeder Bjutah Biene of Great Pleasure hebben ervoor gezorgd dat hij op 30 juni 2006 als eerste geboren is in Vinkeveen, daarna zijn er nog 8 broers en 2 zussen bijgekomen.

Toen hij naar de dierenarts moest, bleek het naast een navelbreukje ook een hartruis te hebben. Desher werdt niet accepteerd door de mensen, voor wie hij bedoeld was en daarom nam de fokster contact met ons op of wij interesse hadden. We hebben Desher 2 september 2006 opgehaald.

Op 15 november 2006 moest hij naar de Universiteitkliniek voor gezelschapsdieren in Utrecht, waar meneer Stokhoff onderzoek zou doen naar de hardruis. Al gauw bleek hij een Pulmonalis stenose te hebben. Dit is een Vernauwing (= stenose) van de klep tussen de rechter hartkamer en de long-slagader (= arterie pulmonalis). Hierdoor stroomt het bloed minder gemakkelijk vanuit de rechter hartkamer in de long-slagader. Deze aandoening wordt meestal veroorzaakt door een aangeboren klepafwijking.

Meneer Stokhoff zal 6 december 2006, een ballonnetje, via de liesslagader, in de rechterkamer van het hart inbrengen. Daar zal het ballonnetje worden opgepompt zodat er een van de klepjes open zal gaan staan. Als hij niet geopereerd zou worden, zou hij niet lang meer te leven hebben, ondanks de risico van de operatie.

Daarna heeft hij nog veel korte epilepsieaanvallen gekregen, die later veel minder werden doordat hij zelf wist hoe hij ermee om kon gaan.

Desher heeft een slechte start gehad maar met heel veel liefde van mensen met hart van goud, toch een goed leven gehad. We hebben helaas 13 augustus 2018 afscheid van hem moeten nemen.